Kom till Saariselkä och bli förnyad

Det finns platser på jorden som bjuder dig en möjlighet till återhämtning, platser som får dig att känna dig förnyad och renad. Saariselkä är ett sådant ställe. Beläget i de finska fjällen, i Inari kommun, alldeles vid det norra Ishavets rand, erbjuder Saariselkä många möjligheter till både stillhet och aktivitet.De förtrollande norrskenen under höst och vinter, de ljusa nätterna under sommar månaderna och höstens färglans “ruska” ger dig oförglömliga intryck och erfarenheter för livet. Intryck och erfarenheter som får dig att orka i vardagen igen.

Castillo Chalet är ett familjeföretag som fungerar endast i Saariselkä. För oss är det viktigt att lyssna på våra kunders önskemål och förväntningar. 

Vi är måna om att hjälpa dig, så väl i planeringen för, som i förverkligandet av din semester i Saariselkä. Vi vill försäkra oss om att alla dina önskemål förverkligas. Vare sig du kommer ensam eller tillsammans med en grupp på 50 personer.

Som ett familjeföretag kan vi erbjuda dig personlig betjäning, på ett sätt som inget storföretag kan! Vi i Castillo Chalet vill försäkra oss om att Er inkvartering och de aktiviteter Ni planerat, såväl som all övrig service Ni behöver, lyckas under er semester i Saariselkä! 

Vi i Castillo Chalet vill försäkra oss om att din inkvartering och alla de aktiviteter du planerat, såväl som all övrig service du behöver, lyckas under din semester i Saariselkä! I Castillo Chalet kan du välja mellan många olika semesterlägenheter, från lyx till ett vardagligare logi alternativ - helt enligt eget önskemål. Oberoende av ditt val, är det viktig för oss, att du som kund alltid möts av en välskött och hemtrevlig lägenhet.

Vi vill stå till din tjänst för att ge dig en semester du drömt om! Ta kontakt och låt oss planera en skön semester i Saariselkä - en mytomspunnen by i fjällen, mitt i den vilda ödemarken!

Semesterlägenheterna

“Castillo” är spanska och betyder “ett slott”. Det antyder att Castillo-lägenheterna kan erbjuda dig luxuösa förhållande för din semester i Saariselkä! Du kan välja mellan fungerande lägenhetskomplex och stugor på Kaunispää-fjällets sydsluttning eller lägenheter av olika storlek i centrum av Saariselkä. Lägenheters storlek växlar från en 4 personers tvåa till ett parhus som kan rymma upp till 20 personer och allt där emellan!

Vi kan erbjuda upp till 24 olika logi-alternativ i Saariselkä! Vid behov kan vi erbjuda t.o.m flera buss-laster med resenärer logi i samma gårdsmiljö. Här på våra hemsidor kan du bekanta dig med våra alternativ. Mera information hittar du på våra Facebook-sidor och vi ger gärna ytterligare information om du så önskar! Ta gärna kontakt per telefon eller e-post!

VILLA CASTILLO - en villa med utmärkta utsikter, 20 pers.

Parhuset Villa Castillo är beläget cirka en kilometer från Saariselkä centrum, alldeles vid trädgränsen på den södra sluttningen av Kaunispää fjället. Från Villa Castillos terass och fönster öppnar sig magnifika utsikter i tre väderstreck! Under höst och vinter kan du beundra norrskenen och alla himlens andra ljusfenomen från din terass eller genom de stora utsiktsfönstren.

Saariselkä väl omskötta nätverk av skidspår och rutter för motorkälke löper alldeles förbi Villa Castillo och när dagen i backen är slut kan du åka skidor tillbaka till villan. Den närmaste långa pulkbacken börjar så fort du stiger ut genom dörren, in i fjället. På gården finns en eldstad och en liten kåta. I Villa-Castillo lever du mitt i naturen.

Villa Castillo fungerar utmärkt för grupper upp till 20 personer. I villans utrustningen har särskilt familjernas behov beaktats. För de mysiga kvällarna efter en aktiv dag ute i naturen, hittar du filmer, spel, böcker, leksaker m.m., på finska, svenska, engelska, spanska, franska, tyska och ryska. A-lägenheten har utöver allt detta en särskild baby-utrustning. Villa Castillo kan hyras som en helhet eller som enskilda lägenheter (Villa Castillo A eller Villa Castillo B, båda lägenheterna är för 8+2 personer).

BOKA HÄR Villa Castillo A och Villa Castillo B

 

CASTILLO KELOTÄHTI - lyx mitt i centrum, 4 pers

Våra lägenheter i centrum är alla nära stadens olika tjänster men ändå belägna på fridfulla platser. Castillo Kelotähti har två identiska tvårummare för fyra personer (Castillo Kelotähti A1 och Castillo Kelotähti A4). Lägenheterna är nya och lyxigt inredda och utrustade och lämpar sig särskilt för personer med allergier eller med rörelseförhinder. Lägenheterna kan också reserveras som en helhet och skapar då en fungerande helhet t.ex. för två familjer (max. 8 pers.) som önskar spendera semestern tillsammans men ändå uppskattar den egna friden. 

Castillo Kelotähti är den perfekta lägenheten för dig som vill satsa på längdåkning! Huset har ett skilt rum för skidunderhåll och ett låsbart utrymme för skidförvaring. Saariselkä fantastiska nätverk av skidspår startar alldeles vid huset, så fort du stiger ut! Lägenheten kan också reserveras med ett uppvärmt garage. 

BOKA HÄR Castillo Kelotähti A 1 och Castillo Kelotähti A 4

 

CASTILLO-MOITAKURU - en välbelägen effektiv semesterlägenhet

Castillo Moitakuru C 32 och Castillo Moitakuru C 31 är två identiska trerummare breved varandra. Lägenheterna rymmer sex personer och är belägna på det bästa stället i i Saariselkä centrum. Lägenheternas stora täljstensugn skapar en mjuk stämning i lägenheterna särskilt under höst och vinter och naturupplevelserna väntar bakom dörren. Castilla Moitakuru lägenheterna fungerar väl för barnfamiljer. Lägenheterna kan också reserveras tillsammans och skapar då en fungerande helhet för ett sällskap på upp till 12 personer mitt i Saariselkä centrum.

I byggnaden finns ett gemensamt utrymme för skidunderhåll och varje lägenhet har ett låsbart utrymme för skidförvaring. Lägenheterna har en parkeringsplats med el-uttag. Lägenheterna ligger nära en busshållplats och Saariselkä fantastiska nätverk av skidspår startar 50 meter från lägenheterna.

BOKA HÄR Castillo Moitakuru C 31 och Castillo Moitakuru C 32

 

CASTILLO LUULAMPI E 4 - en rymling lägenhet alldeles i Saariselkä centrum, 8 pers

Castillo Luulampi är en oerhört lugn, ljus och rymlig lägenhet med tre sovrum (6+2 pers), som ligger i ändan av andra våningen i ett tvåvånings luhti-hus på de bästa stället i Saariselkä. Från lägenheten är det en kort väg till hela Saariselkä centrum. Lägenheten har kök och vardagsrum, en rymlig nyrenoverad bastu (med 2 duschar), två toaletter och sängarna är utrustade med resårbotten. Lägenheten är rymlig (78 m2) och från fönstren öppnar sig en vacker utsikt över fjällen.

Lägenheten är som gjord för längdåkare. Huset har ett gemensamt stort utrymme för skidvård, som fungerar väl för både skidvård och skidförvaring. Saariselkä perfekta nätverk för längdåkning går alldeles utanför lägenheten och du behöver inte spara extra krafter för slutet av din skidtur, eftersom den sista sträckan till lägenheten är plan åkning från alla håll!

Lägenheten har en bilplats med el-uttag och rikligt med parkeringsutrymme i närheten av lägenheten. Även busshållplatsen ligger nära.

BOKA HÄR Castillo Luulampi E 4

 

 

CASTILLO METSÄKOTI - en mysig villa vid skogsranden, 12 pers

Castillo Metsäkoti är ett parhus beläget en knapp kilometer från Saariselkä centrum, på Kaunispää fjäll sydsluttning. Castillo Metsäkoti A är en lägenhet för fyra (2+2) personer och Castillo Metsäkoti B är en lägenhet för åtta (8) personer. Lägenheterna är förenade med varandra genom en dörr. De kan reserveras som en helhet och skapar då en ypperlig helhet 12 personer! Bägge lägenheterna har en egen öppen spis, ett väl utrustat stugkök och bastu. Castillo Metsäkoti är beläget i utkanten av ett bostadsområde och erbjuder så en obehindrad gång och utsikt till Lapplands natur. Saariselkä nätverk av skidspår och rutterna för motorkälke går nära villan.

BOKA HÄR Castillo Metsäkoti B

 

CASTILLO VUORSA 3 

Castillo Vuorsa 3 C (117 + 15 m2) är en representativ lägenhet med fyra två personers sovrum och en rymligt alkov. Lägenheten är belägen ca en kilometer från Saariselkä centrum. Lägenheten har ett stort rymligt vardagsrum, med kök och matbord i ena ändan och plats för samvaro i andra. Den stora täljstens ungen i rummet skapar värme och stämning i hela lägenheten. Lägenheten har två toaletter och en lyxig bastuavdelning. 

Tillsammans med de andra lägenheterna i samma byggnad, Castillo Vuorsa 3 A och Castillo Vuorsa 3 B (67+8 m2 och 4+2 pers/lägenhet), utgör Castillo Vuorsa en väl fungerande helhet för t.o.m. 24 personer. I Castillo Vuorsa 3 C ryms hela sällskapet runt samma matbord och gemensam tillvaro. Samtidigt ger de enskilda lägenheterna rymlig logi och egen ro för alla. Alla lägenheterna i Castillo Vuorsa kan naturligtvis också hyras enskilt.

BOKA HÄR Castillo Vuorsa 3 C eller Castillo Vuorsa 3 A / B

 

CASTILLO HIRVAS 7 OCH CASTILLO KERMIKKÄ 5

Castillo Hirvas 7 A, B, C och D och Castillo Kermikkä 5 A, B, C, och D är två identiska radhus i den nedre delen av Kaunispää sydsluttning. Båda radhusen består av fyra lika stora (67+8 m2) identiska lägenheter. Lägenheterna består av två sovrum och en alkov och bjuder ett hemtrevligt alternativ för sex personer. En täljstens ung i varje lägenhet skapar en äkta lappländsk känsla. Båda radhusen har terass på sydsidan. På terassen kan du behagligt svalka dig mellan bastubaden eller bara njuta av solen eller naturen. Radhusen uthyres både enskilt eller som en helhet. Ett radhus erbjuder 24 bäddplatser under samma tak!

BOKA HÄR Castillo Hirvas 7 A, B, C eller D och Castillo Kermikkä 5 A, B, C eller D

 

ARCTIC LOG CABINS - välbelägna solbadade stockstugor, 8 pers

De tio Arctic Log Cabins stockstugorna (6+2 pers) är belägna alldeles vid Saariselkä centrum, endast 450 m från all service. Stockstugorna har en stor terass på södra sidan. Alla stockstugor har två sovrum, ett rymligt loft, ett litet kök (med spis, mikrovågsung, kylskåp, diskmaskin, kaffe- och vattenkokare), bastu, spis och ved, gratis internet och platt-TV. Om ert sällskap är större än åtta personer kan login smidigt ordnas genom att reservera flera stockstugor. Stockstugorna ligger nära varandra och därför är Arctic Log Cabins ett smidigt sätt att ordna logi även för större grupper - ända upp till 70 personer.

Saariselkä officiella rutter för motorkälke går alldeles förbi stockstugorna och även nätverket för längdåkning ligger nära. Skidbussen till bl.a. Saariselkä Ski&Sport Resort går alldeles vid stugknuten. Stockstugorna är belägna i fjällen och du kan uppleva och beundra den vackra naturen från din dörrtrappa.

BOKA HÄR Arctic Log Cabins 1-10

 

Alla Castillo lägenheterna har en ljus och öppen grundplan och inredning. I Castillo lägenheterna och stockstugorna kan du uppleva Saariselkä unika natur. Lägenheternas utrustning är planerad att vara mångsidig och högklassig. Alla lägenheter har spis, platt-TV, gratis WIFI, bastu, diskmaskin och allt det andra du kan tänka dig behöva under din semester.

I de flesta lägenheterna inkluderar utrustningen också tvättmaskin, torkskåp, grillplats, grill osv. Lägenhetens detaljerade utrustning- och service nivå är beskriven med symboler i bilderna på respektive lägenhet. Vi ger dig gärna ytterligare information i samband med din reservation!

Alla våra kök är väl utrustade och erbjuder ypperliga möjligheter för kulinariska upplevelser också för större sällskap. Med en större servis än antalet bäddplatser i varje lägenhet, kan du också bjuda dina vänner på middag. För oss i Castillo Chalet är det av första prioritet att våra lägenheter är städade och trivsamma. Du möts alltid av en fräsch och på allt sätt fungerande lägenhet. Sällskapsdjur välkomna till de flesta lägenheterna!

För att garantera en fungerande service och kvalitet har vi en telefon dejour som svara dygnet runt under din semester. Vi vill försäkra oss om att din semester i Castillo lägenheterna uppfyller alla dina önskemål!

Genom att klicka på lägenhetens namn får du närmare information om lägenheten och en aktuell reservations kalender till respektive lägenhet.

Villa Castillo

Villa Castillo A

Villa Castillo B

Castillo Kelotähti A 1

Castillo Kelotähti A 4

Castillo Moitakuru C 31

Castillo Moitakuru C 32

Castillo Luulampi E 4

Castillo Vuorsa 3

Castillo Vuorsa 3 C

Castillo Vuorsa 3 A / B

Castillo Metsäkoti

Castillo Metsäkoti B

Castillo Metsäkoti A

Castillo Hirvas 7 A, B, C & D

Castillo Kermikkä 5 A, B, C & D

Arctic Log Cabins no 1-10

Aktiviteter

 

Utöver logi ordnar vi gärna också alla de aktiviteter ni önskar för er semester, inklusive övriga tjänster (t.ex. måltider, transporter osv.). Vi erbjuder olika semester aktiviteter under alla årstider. Under vår, sommar och höst har vi specialiserat oss på olika vildmarksaktiviteter. Vi ordnar bl.a. olika vandrings- och paddlingsturer. När kvällarna blir mörkare stiger olika norrskens safarin in i bilden. Under vinterperioden kan vi erbjuda alla Lapplands vanliga vinteraktiviteter både för nybörjare och mera erfarna vinteraktivister. Alla aktiviteter är tillgängliga på finska och spanska och under vinterperioden även på kinesiska.

Nedan presenterar vi olika aktiviteter enligt årstid. Mera information hittar du på våra Facebook-sidor eller genom att kontakta oss via blanketten på denna sida.

Vi behov kan vi ordna alla de aktiviteter och tjänster ni önskar för er semester! Vi ger också gärna mera information om de talrika avgiftsfria tjänsterna som ni kan njuta av under er semester i Saariselkä.

 

EXEMPEL PÅ AKTIVITETER UNDER DEN LJUSA SOMMARPERIODEN (maj-september)

KANOT TURER PÅ ENARE TRÄSK OCH IVALO Å, vi ordnar paddlingsturer av olika längd, från några timmar till turer som räcker hela natten. På turerna bekantar vi oss också med äkta vildmarksliv genom bl.a. fiske och matlagning av naturens gåvor. Allt i äkta gammaldags överlevnads stil.

VILDMARKENS RO, en utflykt till den oberörda vildmarken (ca. 7 timmar).

EN KURS I MATLAGNING ÖVER LÄGERELD, kursen kan hållas antingen vid Villa Castillos lägereld eller i UKK-naturparken.

EN VANDRING I UKK-NATURPARK, en vandring tillsammans med en vildmarks guide i UKK-naturpark. Vandringen ordnas enligt kundens önskemål. Utrustning (förutom personliga kläder) inkluderas i helheten.

UTFLYKT TILL FLOTTARSTUGA, vi övernattar på en flottarstuga, vi fiskar, lagar äkta flottar mat, badar bastu och simmar.

NORRSKENSAKTIVITETER (augusti-november)

NORRSKEN I ÖDEMARKENS STILLHET, vi gör en utflykt till UKK-parken på jakt efter norrsken.

EN NATT UNDER NORRSKENEN I ÖDEMARKEN, vi gör en nattlång utflykt på jakt efter norrsken. Vi övernattar i ödemarken och tillräder mat över lägerelden tillsammans med en erfaren vildmarksguide. Den här erfarenheten glömmer du aldrig!

NORRSKEN OCH LÄGERELD, en utflykt till UKK-parken på jakt efter norrsken, på utflykten lär vi oss också att laga mat över lägerelden.

FLOTTARSTUGA OCH NORRSKEN, vi njuter av norskenen på en stämningsfull flottarstuga, vid bastun, från sjön eller vid en lägereld. Det är möjligt att övernatta i flottarstugan. Här finns inga andra störande ljuskällor..

VINTERAKTIVITETER (då snön räcker till)

Till din reservation kan under vinterperioden, till ett förmånligt pris, kombineras alla de vanligaste Lapplands aktiviteterna: olika motorkälke safarin, husky-safarin, möjligheten att både se renar eller åka i ren-släde, utflykter för att se norrsken, utflykter till Ishavet på Kungskrabba-safari, skidundervisning, vandringar med snöskor, osv.

Du får ytterligare information om olika vinteraktiviteter i samband med din reservation. Alla våra lägenheter är färdigt utrustade med t.ex. pulkor för era egna vinteraktiviteter!

Det är lätt att ta sig till Saariselkä och Castillo semesterlägenheterna.

Med flyg

De närmaste flygplatserna är Ivalo (IVL) (28 km) och Rovaniemi (RVN( (250 km). I samband med varje flyg ordnas busstransport till Saariselkä. Större sällskap kan också ta sig behändigt och förmånligt från Ivalo flygplats till Saariselkä med taxi. Kommer Ni från Rovaniemi lönar det sig att stanna i Santa claus village som ligger på vägen, alldeles vid Polcirkeln.

Alla våra kunder får per e-post detaljerade ankomstinstruktioner till sin lägenhet. Alla Castillo lägenheter ligger på under 300 meters avstånd från närmaste busshållplats.

Finnair flyger dagligen från Helsingfors till Ivalo och Rovaniemi. Norvegian flyger dagligen från Helsingfors till Ivalo från oktober till april och till Rovaniemi har Norvegian flera dagliga turer året om.

Med tåg och buss

Det finns en direkt järnvägsanslutning mellan Helsingfors och Rovaniemi och efter varje ankomst till Rovaniemi går det en buss från Rovaniemi till Saariselkä. Närmare tidtabeller här. 

Med bil

Saariselkä ligger alldeles vid riksväg 4 (E75), så det är svårt att köra förbi. I samband med din reservationsbekräftelse får du detaljerade körinstruktioner till din lägenhet. Alla våra lägenheter hittas av din navigator. På våra Castillo Facebook hemsidor hittar du också tydliga körinstruktioner i bild till varje Castillo semesterlägenhet. 

 

Castillo semesterlägenheter i Saariselkä

Kontakt